Blogul lui Florin Giurcă


25Feb2012
Untitled

Vor mai înflori ghioceii și anul acesta?

 

În toți anii până acum, pe la mijlocul lui februarie,  apăreau de sub frunzele putrezite de anul trecut primele pete vesele de culoare: primulele și ghioceii, vesele mai ales prin surpriza placută pe care ne-o provoacă,  aducându-ne  aminte că totuși există primăvară, că totuși există înviere. Floricelele poate că s-au pregătit și anul acesta să iasă la lumină;  nu știu ce se întâmplă acolo jos la nivelul solului, deocamdată mormanele de zăpadă măsoară încă și trei metri pe alocuri. Un pic de răbdare, și se va topi și aceasta în curând, și atunci ghioceii și primulele vor înflori ca și cum nimic nu s-ar fi-ntâmplat, ca și cum n-ar ști că deasupra lor au stat trei metri de zăpadă, că viscolul a suflat cu 100 de kilometri la oră zile și săptămâni în șir, și că diminețile temperaturile coborau sub minus 25 de grade. Natura se reglează de la sine și nimic din toate astea nu se va mai cunoaște.

 

Trei valuri succesive de ninsoare grea cu ispite, necazuri  și întristări de tot felul au căzut peste noi  în toți acești ani din urmă, și cum au venit așa s-au și topit. Mă rugam cu lacrimi și ziua și noaptea pe întuneric, auzind viscolul cum urlă turbat afară, dar după ce venea dezghețul uitam tot și  îmi râdeam de mine, cât de speriat și de fraier am putut să fiu, că de fapt n-a fost nici un pericol. Gloanțele îmi șuierau pe la ceafă, eu le auzeam, dar după ce treceau pe lângă mine nu-mi mai venea să  cred că m-ar fi putut atinge vreunul, căci erau greșit țintite. Ori că m-aș fi rugat, ori că nu, rezultatul ar fi fost același, așa credeam.

 

Pentru aceasta mi-a dat Dumnezeu rugăciune fără nădejde, căci dacă  crezi că pericol n-a fost, atunci nici ajutorul nu-l vezi și nu-l prețuiești. Am fost tovarăș de nerecunoștință cu cei nouă leproși care s-au curățit și au întors spatele lui Dumnezeu și s-au îndepărtat după aceea încotro nu se știe.  Și nici nu se mai știe ce s-a-ntâmplat cu ei.

 

De câteva zile tragem nădejde ca primăvara totuși vine, și cele ale naturii își revin  în ritmuri. Și, da, încă mai cred ca vor înflori și anul acesta ghioceii. Din mila lui Dumnezeu, de data asta…

Post tema
postat in categoria articole la tema primavaraParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1278