Blogul lui Florin Giurcă


15Aug2011
Untitled

Recunosc, sunt incorect

 

 

Cei ce ma urăsc pe mine nu merg la biserică. Asta nu e de natură să mă consoleze, deoarece nici cei care mă iubesc nu se duc. Unii  îmi zic mie: geaba te duci la biserică, geaba ții posturile, nu are cine să-ți spele păcatele, nimeni nu ți le spală. Alții îmi zic: degeaba te duci la biserică (observ deja un leit-motiv), ca tot nimica nu înveți. Ești ahtiat după avere, ești irascibil și jignești lumea. Eu, ahtiat după avere? Eu, poftind după moșteniri? Cu greu îmi vine să mărturisesc așa ceva (las la oparte faptul că  ceva-ceva  îmi spune că cel care a zis  asta e și mai ahtiat după moșteniri ca mine, că se vede treaba că jinduiește la ceva ce eu am primit - iar el nu).

 

Și cum de s-a ajuns să mă judece pe mine după criterii morale cineva care nu crede în suflet și în Dumnezeu? Sau poate că deși  crede într-un fel oarecare în suflet și în Dumnezeu, totuși nu crede în viața de apoi și în mântuire? Sau poate că chiar crede în viața de apoi și în mântuire (eu pun înainte gândul cel bun), dar își serbează ziua numelui (categoric numele unui sfânt, și ziua aia e pusă în calendar în cinstea și în amintirea acelui sfânt) fără să îi aducă și sfântului respectiv, acolo,  puțină cinstire sau recunoștință? Adică, mai pe scurt, o coliviță și o lumânare la… biserică, acolo unde se găsesc moastele și icoana sfântului.

 

Nu mergi la biserică, atunci nici să nu-ți serbezi  ziua numelui cu friptură la grătar. Nu crezi în valoarea sufletului, atunci nici să nu ai principii și norme de conduită morală în temeiul  cărora să judeci pe aproapele. Fii consecvent. De ce să îți  iei doar ce-ți convine, la bucată? Nu, astea se vând doar la pachet: cheful de onomastică e bonus doar împreună cu cultul sfinților,  iar normele morale se dau doar împreună cu credința în Judecata de Apoi.

 

Mda… cred că deja m-am aprins cam tare. Sunt irascibil, asta este. Jignesc lumea. Sunt incorect politic. Am auzit că vor scoate din vocabular cuvintele incorecte politic. Până acum știam că numai ideile pot fi corecte sau incorecte,  dar mai nou s-a descoperit că și  cuvintele pot fi incorecte politic. S-a stabilit de exemplu  ca cuvintele “mamă” și “tată” nu sunt corecte, pentru că fac discriminare între bărbați și femei pe criterii de gen  și totodată jignesc familiile  de gay. Se vor înlocui cu sintagme fără gen:  “unul dintre părinți”. Până se va da legea de interzicere a acestor cuvinte (se lucreaza la asta acum pe comisii la Uniunea Europeană), eu, care sunt irascibil și impulsiv, sugerez să se meargă până la capăt, ca la iacobini, căci și  “un părinte – doi părinți” e de genul masculin, deci nu e bine. Să se taie răul de la rădăcină. Să se introducă genul neutru obligatoriu și o nouă flexiune  a substantivelor. Noi am făcut deja începutul. Vă dorim multe succesuri!

Post tema
postat in categoria articole la tema political correctnessParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1752