Blogul lui Florin Giurcă


13Jul2011
Untitled

De zeci  de ani luptăm pentru o viață mai bună

 

 

“De zece ani luptăm pentru o viață mai bună”, ne anunță neobosit prin toate difuzoarele, hipermarketul nostru de la șosea. Și,  trebuie să recunosc, e vizibil că a reușit, după culoarea sănătoasă din obraji,  să ducă o viață mai bună. Pardoselile sunt spălate în permanență, rafturile gem de promoții, casele de marcat distribuie vaucere și bilete la tombolă din 15 în 15 minute. Nu același lucru se poate spune despre concurență, căci pe o rază de 500 de metri toate hipermarketurile din zonă au dat faliment, iar care încă mai rezistă  se zbate, anemic, cu televizoare  cu tub “2+1 gratis” să atragă câte un cumpărător nostalgic.  

 

Pe mine situația asta  m-a dezavantajat dintr-un anumit punct de vedere, căci de la un astfel de supermarket  îmi cumpăram videocasetele ca să-mi trag episoadele favorite din Columbo când eram plecat de acasă. Acum, Columbo a trecut în lumea drepților (odihnească-se în pace!), videocasete nu se mai găsesc pe nicăieri, iar supermarketul cu pricina a dat faliment. Clădirea lui cenușie și despuiată  tronează în parcarea pustie, alături de scheletele pilonilor unui fost viitor mall,  început înainte de declanșarea crizei, dar care nu a mai avut șansa să fie terminat. Hipermarketul de la șosea a învins așadar în luptă, mărturie stau cadavrele concurenței din jur.

 

Fiindcă tot  vorbeam de lupte:  blogosfera noastră fremăta anul trecut de neliniște la auzul unor proorociri de lupte de stradă care vor avea loc anul acesta în România, și lumea era sfătuită să lase orașele și să se refugieze la munte. Ce nu înțelegeam eu, era cine cu cine avea să se lupte: susținătorii lui Băsescu și Boc cu  adversarii lor? Nu prea mi-era clar, știind că adversarii lui Boc sunt cu totul slăbiți din cauza cresterii preturilor și descurajați din cauza micsorarii salariilor și deci foarte ușor de scos din luptă. Ar mai fi rămas, logic, doar lupta dintre amicii și inamicii lui Iliescu, dar și varianta asta pică, știind că astăzi Iliescu are numai amici, măi dragă, întrucât inamicii săi au emigrat de douăzeci de ani în Canada. Unde au o viață mai bună.

Post tema
postat in categoria articole la tema lupta de stradaParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1473