Blogul lui Florin Giurca


30Mar2015
Untitled

Evanghelia după CTP și teologia după Sfântâniță.

 

Spiritul enciclopedic și ingineresc  al lui  Cristian Tudor Popescu sparge frontierele gândirii și ale  disciplinelor universitare. Dărâmă prejudecăți. Surpă șabloane de gândire. Rând pe rând, cronica sportivă, critica de film, analiza politică se pleacă în fața  lui. Mai nou a cucerit și teologia.

Marele iluzionist de idei CTP scoate și de data asta din mânecă  o carte măsluită.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/evanghelia-dupa-sfantanita-dumnezeu-a-mintit-diavolul-a-spus-adevarul-14078841

Citez:

"Primii oameni au de ales între katanoéo, a-ţi da seama, a vedea limpede, a fi conştient de sine în lume... şi riscul de a nu mai fi deloc. Există şi a treia posibilitate, a nu mânca din pomul oprit şi a vieţui în continuare cu mintea odihnită, ca nişte păpuşi fericite din lut şi apă, în serele cereşti ale Creatorului."

CTP cunoaște Scriptura după Google, cu mândrie semidoctă ne arată de fiecare dată. Dar și diavolul o cunoaște. Asta nu înseamnă să-i dăm crezare apriori necuratului. Dar lui CTP să-i dăm crezare oare?

Un raționament ajunge la o concluzie adevărată numai dacă premiza lui e adevărată. Cât de adevărate sunt premizele lui CTP vedem imediat.

De unde a aflat domnia-sa că destinul omului proiectat de Creator ar fi fost existența vegetală ca într-o seră? Nu din Biblie, că din Biblie nu rezultă asta. Dimpotrivă, Dumnezeu le-a spus lui Adam și Evei "creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul". Așadar destinul omului  era în proiectul divin acela de Stăpân al pământului, nicidecum  de păpușă vegetală. Deci dacă nu vine din Biblie, atunci e o  idee născută sub gluga de inchizitor a lui CTP.

Teolog e cel care poartă cuvîntul lui Dumnezeu.  Dar  teologia  pe care ne-o servește CTP e de la Vrășmașul. Sau Sfântâniță, după cum îl denumește el. Totuna.

Post tema
postat in categoria povestiriParohia Petresti


Sat, 04 Apr 2015 04:47:48 Nea Fanica: https://rasvancristian.wordpress.com/

Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite: