Blogul lui Florin Giurcă


31May2010
Untitled

5. …Este vorba despre greci

 

 


Partea a patra a serialului despre Tudor Vladimirescu aici: http://parohia-petresti.ro/floringiurca.php /postate/Prin_urmare_asa_deci.php


MOTO: Presedintii apar si dispar, insa Rockefellerii raman intotdeauna.

(Andrew Marshall)

 


Faptul ca niste batrani bogati si deja puternici 
discuta in secret diferite probleme de interes public global, nu mai e demult un secret.  Deasemeni, e un adevar de care nu ne mai indoim ca astazi cine are banul acela conduce lumea. Sefii  Bancii Mondiale si FMI sunt prezenti intotdeauna la intrunirile Grupului Bildenberg Scopul intrunirilor acestora este cum sa capete si mai multi bani si in consecinta si mai multa putere.

 

In urma cu 200 de ani, niste tineri saraci s-au intalnit in secret si au constituit o societate nepatrimoniala fara personalitate juridica, cu durata de functionare limitata pana la indeplinirea scopului sau. In secolul romantic, al lui Byron si Hugo, oamenii inca se mai intemeiau pe valori  ca onoare, credinta, sacru, sange, viata, Cruce, Evanghelie.

 

 

Spicuim mai jos din Actul constitutiv:

 

 

Noi, subsemnatii, in virtutea prezentului acord important si a intelegerii mutuale, marturisim ceea ce in privinta punctelor urmatoare am stabilit si hotarat:

 

Prin voia lui Dumnezeu si prin pronia cereasca, ne-am intrunit si, dupa o intelegere deopotriva de sincera, am hotarat in unanimitate (desi impotriva rauvoitorilor) sa ducem, prin cea mai darza activitate, la indeplinire planul nostru cel spre obstescul folos, si anume ca prin puterea armelor noastre sa ne eliberam de sub jugul apasator al barbarilor.

 

Unindu-ne pentru realizarea fericita a planului nostru greu de infaptuit, ne-am hotarat sa incordam toate puterile noastre trupesti si sufletesti si sa facem tot ce sta in puterile noastre pentru atingerea scopului propus si pentru aceasta sa jertfim nu numai averea, onoarea, armele si tot ce va fi necesar iscusintei unor astfel de intreprinderi, ci si scumpa noastra viata pana la ultima picatura de sange.

……

Intrucat acest acord sacru al nostru tinde in fond sa ridice stralucirea credintei si este obligatoriu pe toata durata actiunii noastre, pana la realizarea desavarsita a operei incepute, noi ne lagam unii fata de altii ca toate hotararile noastre sa nu aiba putere executorie decat daca au fost luate in urma unei intelegeri si deliberari comune a tuturor membrilor asociatiei noastre intruniti in sedinta. Nimeni dintre noi nu e indreptatit a lucra de capul lui, fara stirea si consimtamantul fratilor – fara a excepta vreunul – de aceea ne vom intruni in fiecare saptamana si ne vom sfatui asa cum suntem datori s-o facem, iar pe membrii absenti ii vom instiinta si le vom cere asentimentul.

 

Orice avantaj, castig sau paguba (Doamne fereste!) care ar rezulta din intreprinderea noastra, vor fi impartite frateste intre noi, dupa cum si intre apostoli totul a fost comun. De aceea, nimeni sa nu indrazneasca, prin vorbe sau fapte echivoce semanand zazanie, a insinua ca, de exemplu, romanul de bastina nu trebuie sa se supuna arnautului, nici arnautul grecului, grecul sarbului, sarbul macedoneanului, ci toti sa lucreze de comun acord si unitar, dupa cum o cere datoria pe care ne-o impune acordul de fata.

 

Nimeni dintre noi sa nu cuteze a se abate oricat de putin de la punctele de mai sus, sau a le calca, caci acela se va expune sa fie deferit tribunalelor politice, militare si ecleziastice, amintirea lui va fi stearsa din lista membrilor natiunii, averea lui va fi confiscata si va fi afurisit sa aiba soarta lui Iuda. Daca cineva va inceta din viata, ceilalti frati vor avea grija sa remita mostenitorilor averea pe care a lasat-o. Iar daca nu va lasa mostenitori, averea lui va reveni societatii noastre, in scopul intreprinderii noastre.

 

Pentru pastrarea secretului acestei asociatii intarim acordul incheiat prin juramantul pe Sfanta Cruce si pe Sfanta Evanghelie si sub cea mai grea raspundere…

Pentru deplina incredintare s-a intocmit acest acord in cinci exemplare identice cu semnaturile noastre, ca sa aiba tarie pretutindeni si in tot timpul.

 

In ianuarie 1821, Tudor Vladimirescu, impreuna cu conducatorii eteristi din Bucuresti, Iordache Olimpiotul si Ioan Farmachi, au semnat un acord de colaborare pentru a se ajuta reciproc pana la terminarea actiunii revolutionare. Acest acord va fi incalcat insa de conducatorii eteristi, dupa cum se va vedea in final.

 

In 2009 intalnirea Grupului Bildenberg a avut loc la Atena. Exista vreo legatura intre acea reuniune si evenimentele care au loc in prezent in Grecia?
A.M.:
Nu pot sa indic nicio legatura directa intre cele doua, dar este, cel putin, un simbol extrem de important: acolo unde merge Grupul Bilderberg, urmeaza deconstructie organizata. Evenimentele din Grecia si masurile de austeritate impuse elenilor de catre Uniunea Europeana si Fondul Monetar International sunt dovada ca multi oficiali si numeroase institutii legate de Bilderberg sunt, de asemenea, implicate in situatia din Grecia.

 

In 2010, Grupul se va intruni in Spania.

 

Post tema
postat in categoria istorice


Post tema
postat in categoria istorice

Parohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1997