Blogul lui Florin Giurcă


12Jan2010
Untitled

Colegul meu are 37 cu 8

 

Sau 38 cu 7, e vorba de temperatura. Si il doare in gat. Nu tuseste, nu are secretii nazale. Ce-o fi? Test nu si-a facut, nu are rost sa-si faca, deoarece negativ nu inseamna ca nu ai porcina. Nu s-a vaccinat, deoarece daca are deja porcina nu mai are rost. Si-a luat niste pastile albe si continua sa vina la serviciu.

M-am intalnit ieri cu medicul de familie la supermarket, si l-am intrebat cum e cu vaccinul, daca il recomanda. Mi-a zis ca nu, si avea cosul plin de citrice, din care zicea ca va face suc. Legume si fructe proaspete, asta e recomandarea lui.

Sfaturile astea sunt bune intotdeauna, sunt reguli de viata bune de urmat mereu. Sa evitam aglomeratia, sa ne dezinfectam pe maini mai des cu apa si sapun. 

Un lucru e sigur, si ajuta intotdeauna, si nu ar trebui neglijat: ramanerea in pozitia de dezinfectare cu ingerii lui Dumnezeu. Nu te poti lasa in voia intamplarii in fata unei epidemii.

 

 

Parintele Arsenie Papacioc

 

Sunt mai multe feluri de ispitiri: de sus, de jos, din faţă, din spate, din stânga, din dreapta.

De sus: când ceri de la Dumnezeu mai mult decât poţi să duci. Cum a zis Fericitul Augustin, că vrea să scrie o carte aşa, întru totul să-L cuprindă pe Dumnezeu.

De jos: nu faci pentru mântuirea ta nici ceea ce calci cu picioarele, adică nici ceea ce simţi cu propria ta fiinţă; nu împlineşti, nu te interesează. Eşti mort în ceea ce priveşte educaţia, închinarea.

Ispita din faţă: când vezi ispita chiar din faţă şi te ispiteşti că o vezi şi începe: forme, închipuiri...pentru că există un autor care îţi prezintă aceste lucruri - diavolul.

Ispita din spate: când îţi aminteşti de păcate trecute, retrospective, care nu sunt aşa de primejdioase, că nu le vezi, dar, dacă nu te astâmperi, începi să le vezi. Mai mult, intervine cu putere, că le-ai şi trăit.

Ispita din stânga: când faci păcatul pentru însuşi păcatul. „îl fac pentru că-i păcat!"- cu bună ştiinţă.

Ispita de-a dreapta: cea primejdioasă, pentru că pe mulţi i-a încurcat! Au râvnă să facă binele şi îl exagerează. Nu au dreaptă socoteală. In Pateric sunt foarte multe exemple.

Lipsa de dreaptă socoteală: să strângi prea mult iubirea în braţe, crezând că iubirea îţi dă libertatea să faci şi ucidere chiar. Poţi să strângi un copil în braţe din iubire şi să-l omori. La tribunal nu există pedeapsă pentru cine iubeşte, ci pentru cine omoară.

Pentru că, nu patima în sine este primejdia cea mai mare, ci faptul că tu eşti inconştient, că tu vrei mai departe să te îndulceşti de ea, nu lupţi ca să o dobori, ca să te aşezi pe poziţie. Atunci te ajută harul, când te aşezi pe poziţie. Când nu lupţi şi te complaci în patima aceea, atunci te faci casă de draci şi vin fel de fel de duhuri şi farmece.

Dar, dacă eşti foarte stăpânit de un păcat şi îţi pare rău şi te aşezi pe poziţia bună împotriva păcatului, atunci îţi ajută harul. Dacă nu te aşezi pe poziţia de luptă şi te simţi bine în cloaca aceea, atunci harul nu te ajută. Şi farmecele se prind la anumite persoane, se constată. Uite, eu sunt de 50 de ani în mănăstire şi n-am prea văzut aici farmece reuşite. Dar, în schimb, vine lumea fermecată! Sunt aici, în Dobrogea, de 30 de ani şi spuneam şi altora, n-am văzut ca aici atâta lucrare de duhuri rele, de farmece. Vin stăpâniţi de farmece, îi leagă ca să nu se însoare sau ca să nu mai fie buni ca potentă bărbătească. Insă se şi vindecă pe rupte - datorită rugăciunilor - şi se întemeiază căsătoriile care sunt lovite de aceste duhuri. Vin şi se plâng: „Doamne, iartă-mă! Scapă-mă!". Scapă pe o bucata de vreme. Dar, dacă nu se astâmpără...Că a spus Mântuitorul în Evanghelie: „Ieşi din el şi să nu mai intri! Să nu mai intri în el!". Pentru că, duhurile rele se tânguiesc şi unde se duc sunt întristate şi se gândesc că: „Ce bine era!". Dacă găseşte casa măturată, cum zice Mântuitorul, adică dacă i-a scos pe ăştia de acolo, este limpezit şi iarăşi va intra şi va fi căderea cea de pe urmă mai mare ca cea dintâi.

 

Pentru că iar începi să cedezi, nu te-ai complăcut, pe poziţie de dezinfectare, cu îngerii lui Dumnezeu, că te-ai lăsat iarăşi la voia întâmplării.

 

Post tema
postat in categoria articole la tema vaccinuri

Parohia PetrestiComentati aceasta stire
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1740