Blogul lui Florin Giurca


07Apr2015

Untitled

Caii albaștri și noile basme ale zilei de azi

 

 

Prostiile debitate de mintea incețoșată a  celor de  pe blogurile  conspiraționiste văd în Aeroportul Internațional din Denver, Colorado un  templu al Iluminaților, o bază secretă din care  va porni asaltul final de cucerire  a Lumii, un Cartier General al comandorilor Noii Ordini Mondiale.

Marele Cal Albastru este al patrulea cal al Apocalipsei, imensele fresce  de pe pereți reprezintă profeții ale unui viitor sumbru, în care lumea este bântuită de zombi lunatici, de fantomele animalelor dispărute iar orașele și pădurile sunt înecate într-un nor cenușiu de praf și funingine.

Subteranele scund secrete vinovate, aleile și racordările dintre piste  desenează vagi simboluri falice, clădirile respectă planul unei zvastici strâmbe și îndoielnice.

Copii de naționalitate presupus germană stau în centrul  unor compoziții picturale multietnice și par a sugera superioritatea rasei ariene și rolul ei central și dominant în viitor.

Simboluri masonice pecetluiesc  solemn pietre tombale  puse peste  camere ascunse, capsule ale timpului.

Dar să privim toate  astea și cu alți ochi.

 Caii albastri sunt un simbol artistic al armoniei cu natura inca din perioada expresionismului german. http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Horses. Vezi și fauna albastră din filmul Avatar, de inspirație New-age. Pictura din halele aeroportului e in stilul la moda in perioada, neo-naiva, vezi Sabin Balasa, si are un mesaj sincretist New-age  (vezi curcubeul). Cultul neo- pagan new-age nu este nicidecum unul apocaliptic (asa cum sunt cele mai multe dintre cultele neo-protestante din America) ci își trage seva din animismul amerindieniilor și vechilor celți. Nici o legătură cu Apocalipsa iudeo-creștină.  Militează pentru pacea universală, pentru unificarea religiilor într-una singură a Mamei Natura. Șamanism, animism.

Infatiseaza oameni morti cu ochii deschisi intr-o expresie de groaza si dezadejde, asta e o metafora a iadului. Dar oare  catedralele gotice de acum 1000 de ani nu erau ințesate de monștri, demoni  și cadavre ambulante?  De acord,  toate astea seamănă teroare, dar nu cumva e un avertisment? care calau și-ar înfățișa victimele în așa fel încât să provoace compasiune?

La o privire directă, simplă, fără tentația de a căuta simboluri și secrete  ezoterice malefice, Aeroportul din Denver pare a fi exact ceea ce se reclamă a fi: o clădire strict utilitară, decorată în stilul epocii, adaptat la cultura  locală tradițională a amerindienilor.

Încă odată, basme conspirationiste.  Despre tuneluri, arme, planuri secrete, etc, nu mai are rost să vorbim.  Nici o dovadă, ca și despre extraterestrul de la Roswell. Și încă ceva: vechiul aeroport  chiar nu mai putea fi extins din varii motive si nu mai facea fata traficului.

Dare ce ne-am face noi fără basme, în condițiile în care nimeni nu mai crede în zmei și Feți frumoși??

Post tema
postat in categoria articole la tema teoria conspiratieiParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1020