Blogul lui Florin Giurcă


24Jan2011
Untitled

A face shopping e cel mai simplu lucru

 

Shoping-ul în timpul comunismului era mult mai epuizant decât în vremurile noastre. Pentru că trebuiau urcate multe etaje pe scări înguste, tocite de pașii milioanelor de cumpărători, în decursul deceniilor, pentru că la parterul supermagazinelor erau numai mărfuri mici și sclipitoare (ceasuri, oglinzi, mărgele) în vreme ce adevăratele trebuințe – stofele, pantofii, lenjeriile – se găseau la etajele superioare; pentru că tocmai sus de tot, la etajul 5 erau lucrurile cele mai mari și mai  interesante: televizoare, covoare și mobilier. Bineînțeles interesante de privit.

 

Odată țin minte ca la etajul 5 sau 6 al  magazinului  Unirea am vazut cel mai interesant si mai neasteptat lucru imaginabil, dar nu in magazin ci pe geam, afară. Am vazut deodata la orizont santierul unei  constructii  imense, ceva ciclopic, ca in pictura aceea cu Turnul Babel. Era santierul viitorului Centru Civic. Am revenit peste catva timp, ca să văd cum evoluează lucrările. Poate câteva zile, poate săptămâni, dar astupaseră deja ferestrele, nu se mai putea vedea nimic afară.

 

Astăzi a face shopping e cel mai simplu lucru. Ca în baletul cosmic din  2001 Odiseea Spațială, pe muzică de vals, împingem încolonați căruțurile printre rafturi. Un pas înainte, doi pași înapoi… un pas înainte, doi pași înapoi…

Post tema
postat in categoria articole la tema shoppingParohia Petresti


Comentati acest articol
Numele:E-mail (nu va fi publicat):Comentariul:

Vizite:1778